Behandeling

Buitenlucht bestaat slechts voor 21% uit zuurstof. Aangezien we allemaal zuurstof nodig hebben omte overleven, klinkt die 21% laag. Dat is ook zo. Zuurstof is namelijk van uiterst belang voor alle processen binnenin ons lichaam. Je lichaam kan dus geen zuurstof te veel opnemen. Juist daarom stellen wij jou met veel trots onze hyperbare zuurstof therapie voor.

Hyperbare zuurstoftherapie, of kortweg HBOT, is een therapie waarbij je pure zuurstof inademt. Dit gebeurt in een speciaal ontworpen drukcabine, waarbij de druk binnenin de cabine hoger is dan de omgevingsdruk. De zuivere zuurstof adem je in doormiddel van een masker. Bij ons kan je op afspraak een hyperbare zuurstof therapie ondergaan. Dit kan op onze locaties in Amsterdam en
Diemen.

Wat doet hyperbare zuurstoftherapie?

Tijdens onze hyperbare zuurstoftherapie word je in een speciale cabine geplaatst. In die cabine moet je een masker dragen. Doormiddel van dat masker adem je zuivere zuurstof in. Dit wil dus zeggen dat de lucht die je inademt veel zuiverder en gezonder is. Deze lucht ontstaat onder een hoge druk, wat ervoor zorgt dat jij zuivere zuurstof kan inademen waarvan de zuurstofconcentratie veel hoger ligt dan de zuurstofconcentratie in de buitenlucht. Dit biedt een hele hoop gezonde effecten op je lichaam.

Welke effecten heeft hyperbare zuurstoftherapie op je gezondheid?

Zuurstoftherapie is voor iedereen geschikt én kent vele voordelen. Het is een bewezen manier om lichaamsprocessen te verbeteren en te optimaliseren. Hieronder vind je een kort overzicht van de belangrijkste effecten van zuurstoftherapie:

Herstel na Covid:

Covid heeft een tijd lang onze levens gedomineerd. Voor veel mensen blijven de effecten van een Covid-besmetting nog lang merkbaar. Deze effecten variëren van moe en buiten adem zijn, tot slapeloosheid en geheugenverlies. Hyperbare zuurstof therapie kan je verlossen van deze vervelende nawerkingen van Covid. Dankzij onze therapie zal je weer vrij kunnen ademen, minder moe zijn en beter kunnen slapen.

Positieve effecten op de hersenen

HBOT heeft tal van positieve effecten op de hersenen. Deze therapie wordt gebruikt om hersenproblemen op te lossen of te verminderen. Voorbeelden van problemen in de hersenen die verminderd kunnen worden zijn: de ziekte van Lyme, dementie, hersenschuddingen, een niet- aangeboren hersenletsel, enzovoort…

Verouderingsproces uitstellen

Na iedere celdeling worden de telomeren in een cel een stukje korter. Vele celdelingen later zijn je telomeren zo kort geworden, dat ze niet meer kleiner kunnen worden. Op dat moment stopt een cel met delen, en gaat hij dood. Maar doormiddel van onze HBOT kan de telomeer-lengte van je cellen beter behouden blijven. Hierdoor sterven je cellen minder snel af en wordt je verouderingsproces uitgesteld.

Verbetering van sportprestaties en lichaamsherstel

Atleten en sportliefhebbers maken tegenwoordig massaal gebruik van hyperbare zuurstoftherapie. HBOT is namelijk erg gekend voor het bevorderen van het lichaamsherstel en sportprestaties. Zuivere zuurstof versnelt de genezing van kleine blessures na het sporten, alsook de wondgenezing. Een toename van zuurstof in je bloed, cellen en weefsels verbetert ook je uithoudingsvermogen en je atletische prestaties. Bij ons kan je op afspraak een hyperbare zuurstof therapie ondergaan. Dit kan op onze locaties in Amsterdam/Diemen. Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak boeken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat steeds klaar voor al jouw vragen!